وکیل طلاق توافقی یا طلاق در فرضی که زن وکیل در طلاق است ابراز میدارد: مطابق ماده ١١١٩ قانون مدنی طرفین میتوانند ضمن عقد نکاح یا عقد لازم دیگری، توافق نمایند و شوهر به زن وکالت برای طلاق دهد که هر زمان و به هرصورت که خواست خویش را مطلقه نماید.
در اکثر وکالت در طلاق هایی که از ناحیه مرد به زن اعطا میگردد کلیه شرایط و جزئی ترین مسایل نیز مورد سازش و توافق قرار میگیرد تا در روند انجام پرونده طلاق و مراجعه به محکمه مشکل و مساله ای پیش نیاید.
در مواردی چون مهریه یا بذل آن یا ترتیب پرداخت آن یا اجرت المثل ایام زوجیت زوجه و نفقه وی و کلیه حقوق مالی ایشان توافق به عمل می آید و در متن وکالتنامه درج میگردد.
زن پس از اینکه از شوهر خود وکالت در طلاق گرفت میبایست الزاما به یک وکیل دادگستری مراجعه نماید تا وکیل دادگستری از طرف شوهر در محکمه حاضر و اعلام اراده نماید. پس زن نمیتواند پس از اینکه وکالت در طلاق از شوهر خویش گرفت، با در دست داشتن آن وکالتنامه تنهایی به محکمه مراجعه نماید بلکه باید با وکالت مع الواسطه برای شوهرش وکیل بگیرد و خودش یا شخصا به دادگاه مراجعه کند یا از طرف خودش هم نیز وکیل تعیین و وی به دادگاه مراجعه نماید.
وکیل تخصصی طلاق از طرف زن
وکیل طلاق در حالتی که زوجه میخواهد وکالت در طلاق از زوج دریافت کند، به وی تفهیم میدارد که در تنظیم وکالتنامه طلاق که از ناحیه مرد به زن اعطا میگردد که با مراجعه به محاکم صالح خویش را مطلقه سازد، اصولا کلیه موارد حقوقی اعم از حقوق طرفین (مهریه ، نفقه ، حضانت و غیره همچون طلبکاری و بستانکاری که گاه میان زوجین برقرار است) سخن به میان آمده و توسط سردفتردار در متن وکالتنامه مکتوب شده و به رشته تحریر درمی آید، ولیکن میتوان آنها را تغییر داده و آنچه که مورد خواست زن است در آن درج گردد.
مثلا اینکه اصولا در وکالتنامه هایی از این قبیل بذل کل مهر نگارش میگردد درحالیکه زن میتواند بگوید من صرفا با بذل نیمی از مهریه ام موافق هستم لذا پیشنهاد موسسه حقوقی و داوری امین عدالت به شما عزیزان این است که حتما پیش از تنظیم هرگونه قرارداد یا وکالتنامه ولو وکالتنامه هایی از این قبیل که مرسوم و متداول و دارای متن های از پیش تعیین شده در دفاتر اسناد رسمی هستند، حتما با وکیل طلاق یا وکلای متخصص و پایه یک و مجرب مشورت نموده و حتی در حضور وکلای خود اقدام به تنظیم قراردادها و وکالتنامه های خود نمایید.