مقدمه :
قال رسول الله (ص)
مَنْ أَصْبَحَ وَلَم یَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِینَ فَلَیْسَ مِنهُم
بنی آدم اعضــای یک پیکرند که در آفرینش زیک گوهرند
چو عضوی بدرد آورد روزگـــار دگرعضـوها را نمـاند قـــرار
همین بی قراری ذاتی ، آنگاه که قرین ایمان گردد و صبغۀ دین محمّدی(ص) به خود گیرد ، رستاخیز امداد و کمک برپا می شود و جانهای بی قرار به کمک کسانی می شتابند که ناخواسته در چنبرۀ گردابی، گرفتار آمده اند . گردابی حایل ، شبی تاریک و بیم موج های بی رحم . اینجاست که مردانی از جنس بلور و ایمان وعشق با سادگی بی بدیل به میدان می آیند ، اشک یتیمان را می سترند و با دست خود بر دهان آنان غذا می گذارند و در کنار آنها تا برآمدن خورشید می مانند .
هرچند در وقوع تصادف و محکومیتهای مالی ، شخص محکوم با بی مبالاتی ، بی احتیاطی ، عدم رعایت نظامات دولتی و یا عدم مهارت ، مقصّر است و ایکاش رفتار متمدّنانه و رعایت قانون ، روزی این امور نابهنجار را به حداقل برساند ، لکن دستگیری افتادگان بخصوص مساعدت به خانواده مجنی علیه ، امری انسانی، معقول و مورد عنایت دین مبین اسلام است و جانهای پاک کسانی چون شهید سیداسدالله لاجوردی ، مرحوم حاج سعید امانی ، مرحوم حاج حبیب الله شفیق ، در کنار دوستان خوشنام ، آبرومند و مردمی مؤسس ستاددیه ، دور هم گرد آمدند و در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۶۹ستاددیه را پی ریزی کردند .
نهالی که اینک تبدیل به شجره طیبۀ تنومندی شده است که « أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ » است و تاکنون هزاران نفر از سوی این ستاد مردمی آزاد گشته اند و همچنان ستاددیه مورد عنایت مردم ، رهبری ، مسئولان نظام و قوای قضائیه ، مقنّنه و مجریه است .
اینک پس از گذشت ربع قرن از فعالیت ستاددیه ، لازم بود بازنگری کلّی با هدف بروزرسانی مفاهیم و چابک سازی ستاددیه در اساسنامه به عمل آید که چنین شد و اساسنامه ای جدید ، بروز و کارآمد جان تازه ای در کالبد فعالیتهای ستاددیه خواهد دمید و با انضباط بیشتر و ساماندهی درست و تشکیلاتی منسجم ، منطقی،کوچک و کارآمد به فعالیت خود ادامه خواهد داد .
حوزه فعالیتهای ستاددیه نیز متناسب با مقتضیات زمان گسترش یافته و تغییراتی در آن پدید آمده است . با تصویب این اساسنامه در هیئت امناء و مجمع عمومی ستاددیه ، اساسنامه قبلی و مقدمه و مؤخره آن بکلی منسوخ است و باید از محیط کار ستادهای دیه برچیده شود و مدیران عامل محترم و سایر اجزاء نمایندگی ها و شعب استانی و مرکز با دقّت مفاهیم مندرج در این اساسنامه را بیاموزند و فعالیتهای خود را بر اساس قالب های طراحی شده در این اساسنامه به انجام رسانند .
نظم قاطع آبادگر یک واحد اداری است ، گرایش های سلیقه ای و اعمال روشهای خودسرانه ، یک سازمان را فاسد و در سراشیب سقوط قرار می دهد که باید به شدت از آن پرهیز شود .
– أُوصِیکُمَا وَ جَمِیعَ وَلَدِی وَ أَهْلِی وَ مَنْ بَلَغَهُ کِتَابِی بِتَقْوَى اللَّهِ وَ نَظْمِ أَمْرِکُم –
فرازی از نامه ۴۷ نهج البلاغه حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)
و من الله التوفیق . ستاددیه . ۱۳۹۴